Proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus+. Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conținutul informației va fi folosit.
Programul Erasmus+, Acțiunea-cheie 122 – Mobilitatea persoanelor;
Programul ERASMUS+
Acţiunea Cheie 122, Domeniul – Formare profesională (VET)
Titlul proiectului: Oportunități europene de succes pe piața muncii prin educație VET de calitate
Numărul de identificare al contractului: 2023-1-RO01-KA122-VET-000146244;
Perioada de implementare: 01/07/2023 – 31/10/2024; Buget: 71.257,00 euro;
CASA DA EDUCAÇÃO – SAPERE AUDE, educație și formare, din Lisabona, Portugalia a găzduit în fluxul 1 de mobilități, 14 elevi participanți la stagii de practică, selectați de Colegiul Național Economic „Theodor Costescu”, Drobeta-Turnu Severin, în calitate de beneficiar al proiectului și organizație de trimitere.
Astfel
Obiectivele propuse au vizat:
ACTIVITĂȚI:
1.Evaluare initiala, introducere la locul de munca (Super marketurile Pingo Doce), prezentare organizatie, NSSM
2.Etica si comunicare profesională
3.Organizarea activitatii unitatii economice
4.Tipuri de resurse: umane, materiale, financiare, informaționale, de timp
5.Evaluarea nevoilor clientului.Informarea clientului
6.Argumentarea si finalizarea vanzarii
7.Asigurarea calitatii produselor și serviciilor
8.Protecția consumatorului, personalului și a mediului
9.Tipuri de produse
10.Evaluare finala, certificare rezultate ale învățării acumulate, inmanare documente de mobilitate Europass.
Galerie foto
Secvență video – Memories
Programul de formare corespunzator fluxului 2 de mobilități pentru stagii de practică desfășurate în Lisabona între 11 – 22 decembrie 2023, la care a participat un grup format din 7 elevi, dintre care:
Galerie foto
ACTIVITĂȚI:
1.Evaluare initiala, introducere la locul de munca (Hotelul Gato Rossio și Restaurantul Sabor Mineiro), prezentare organizatie, NSSM
2.Utilizarea sistemelor de servire in restaurante
3.Servirea preparatelor de patiserie-cofetărie
4.Pregatirea sortimentelor de preparate si bauturi
5.Obṭinerea semipreparatelor de patiserie
6.Obṭinerea semipreparatelor de cofetarie
7.Obṭinerea preparatelor de cofetarie
8.Tehnici de decorare cu diverse decoruri
9.Sortimente de produse din aluaturi dospite
10.Evaluare finala, certificare rezultate ale învățării acumulate, inmanare documente de mobilitate Europass.